alpsko mesto

Pozdravljeni, danes je sobota, 25. marec 2017


E-cikliraj zbiralniki tudi na Idrijskem in Cerkljanskem

Odslej bo tudi na Idrijskem in Cerkljanskem mogoče e-odpadke in odslužene baterije odlagati v posebne ulične zbiralnike. Cilj tega vseslovenskega projekta je, da bi čimmanj tovrstnih odpadkov, kar se sedaj še vedno dogaja, končalo med mešanimi odpadki.

Družba ZEOS je v sodelovanju s Komunalo Idrija danes v okviru projekta LIFE Gospodarjenje z e-odpadki in pod sloganom E-cikliraj na krajši slovesnosti pred upravno stavbo idrijske Komunale predala v uporabo skupno 8 uličnih zbiralnikov e-odpadkov in odpadnih baterij, ki bodo šće danes postavljeni – po dva v Idriji in Cerknem, po eden pa še v Spodnji Idriji, Godoviču in Črnem Vrhu.

Projekt nagovarja potrošnike naj skrbno ravnajo z e-odpadki in odpadnimi baterijami s pomočjo na novo vzpostavljene mreže zbiranja tovrstnih odpadkov, ki nastaja po vsej Sloveniji. Ulični zbiralniki so namenjeni oddaji manjših e-odpadkov in odpadnih baterij. Ti še vedno prepogosto zaidejo med mešane komunalne odpadke, v tako imenovane črne zabojnike. Vsebujejo težke kovine, ki so za okolje zelo nevarne, po drugi strani pa so to surovine za nove proizvode, s čimer ohranjamo naravne vire.

V ulični zbiralnik bomo lahko oddali e-odpadke, kot so odsluženi mali gospodinjski aparati , računalniška oprema, mobilni telefoni in zabavna elektronika, ostalo malo opremo in orodja, odlužene igrače, ki za svoje delovanje potrebujejo električni tok iz omrežja, baterije ali akumulatorje, ter prenosne baterije in akumulatorje.

Na svečanosti so direktor podjetja ZEOS Emil Šehić, direktor podjetja Komunala Idrija Beno Fekonja in župana občin Idrija in Cerkno Bojan Sever in Jurij Kavčič podpisali listino o primopredaji zbiralnikov in sodelovanju na tem področju.

20170209 102526

 

 

Zatem pa sta župana v enega od zbiralnikov za svojo občino simbolično položila prvi e-odpadek.

Zbiralniki za Idrijsko in Cerkljansko so prvi, ki so jih postavili v letošnjem letu, marca bodo ulične zbiralnike za e-odpadke in odpadne baterije dobili, med drugim, tudi na Tolminskem.

TPL_OBCINA_ADDITIONAL_INFORMATION

Uradne ure

Uradne ure v občinski upravi:

  • v ponedeljek od 8. do 12. ure in od 13. do 15. ure,
  • v sredo od 8. do 12. ure in od 13. do 17. ure,
  • v petek od 8. do 12.30 ure

Uradne ure v sprejemni pisarni občinske uprave Občine Idrija:

  • v ponedeljek, torek, četrtek od 8. do 12. ure in od 13. do 15. ure,
  • v sredo od 8. do 12. ure in od 13. do 17. ure,
  • v petek od 8. do 12.30 ure
Občina Idrija
Mestni trg 1
5280 Idrija

tel.: 05 37-34-500
fax: 05 37-34-531
e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
spletna povezava: www.idrija.si 

Matična št.: 5880068
Davčna št.: 20497423
TR: SI56 0123 6010 0014 725

iobcinaidrija turizemsoutheast europegeoparkcamis-logolas-knjiznica

© 2017 Občina Idrija  |  Pravno obvestilo  |  Kontakt  |  Avtorji 1