alpsko mesto

Pozdravljeni, danes je sobota, 25. marec 2017


Dnevni center za otroke in mladino praznuje prvo leto delovanja

Dnevni center za otroke in mladostnike Idrija, ki deluje v prostorih idrijskega Mladinskega centra, praznuje svojo prvo obletnico in je nadgradnja socialnovarstvenega programa za osnovnošolce, ki ga Center za socialno delo Idrija v obliki individualnih srečanj otrok in prostovoljcev izvaja že od leta 1998. Z oblikovanjem dnevnega centra se je CSD Idrija odzval na povečane potrebe otrok in mladostnikov iz domačega okolja po tovrstni pomoči.

Program dnevnega centra je namenjen otrokom in mladostnikom od 6. do 15. leta starosti iz občin Idrija in Cerkno, ki se srečujejo s stresnimi situacijami doma ali v šoli, so iz raznih vzrokov v čustveni stiski, imajo težave v socialni integraciji, težje navezujejo stike z vrstniki, so iz priseljenih ali socialno ogroženih družin, se srečujejo s težavami pri učenju pa tudi tistim, ki si želijo prijetno preživeti prosti čas, napisati domačo nalogo in se kaj koristnega naučiti.

Program dnevnega centra, ki ga vodi strokovna sodelavka CSD Idrija ob pomoči delavke iz programa javnih del ter v sodelovanju s praktikanti Fakultete za socialno delo in prostovoljci, ustvarja za otroke in mladostnike varno okolje, v katerem lahko pridobivajo in urijo različne spretnosti, veščine in znanja ter pridobivajo vrednote, ki jih bodo podpirale pri pozitivnih odločitvah in izbirah v življenju.

V ta program se otroci oziroma mladostniki s starši lahko vključijo sami, kadar se znajdejo v kakršni koli stiski ali pa so v program napoteni s strani CSD-ja, šole, zdravstvenih ali drugih organizacij. V aktivnosti se vključujejo na podlagi sklenjenega dogovora ter po individualnem načrtu, ki ga sooblikujemo z otrokom oz. mladostnikom in njihovimi starši.

V dnevnem centru za otroke in mladostnike Idrija so v prvem letu delovanja s pomočjo 15 prostovoljcev in treh praktikantov ponudili pomoč in podporo 48 otrokom in mladostnikom, ki so v programu spoznali nove prijatelje in preživljali prosti čas v strukturiranem okolju, pridobivali in trenirali socialne ter komunikacijske spretnosti, se učili prevzemanja odgovornosti, konstruktivnega izražanja, reševanja konfliktov ter težav s katerimi so se soočali, hkrati pa so lahko ob izvajalcih aktivnosti dobili izkušnjo sprejetosti, vključenosti, pomembnosti in varnosti, s čimer uspešno izpolnjujemo poslanstvo, ki so si ga s programom zadali.

TPL_OBCINA_ADDITIONAL_INFORMATION

Uradne ure

Uradne ure v občinski upravi:

  • v ponedeljek od 8. do 12. ure in od 13. do 15. ure,
  • v sredo od 8. do 12. ure in od 13. do 17. ure,
  • v petek od 8. do 12.30 ure

Uradne ure v sprejemni pisarni občinske uprave Občine Idrija:

  • v ponedeljek, torek, četrtek od 8. do 12. ure in od 13. do 15. ure,
  • v sredo od 8. do 12. ure in od 13. do 17. ure,
  • v petek od 8. do 12.30 ure
Občina Idrija
Mestni trg 1
5280 Idrija

tel.: 05 37-34-500
fax: 05 37-34-531
e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
spletna povezava: www.idrija.si 

Matična št.: 5880068
Davčna št.: 20497423
TR: SI56 0123 6010 0014 725

iobcinaidrija turizemsoutheast europegeoparkcamis-logolas-knjiznica

© 2017 Občina Idrija  |  Pravno obvestilo  |  Kontakt  |  Avtorji 1