alpsko mesto

Pozdravljeni, danes je sreda, 29. marec 2017


Razvojni načrt in strategija trženja turizma v občini Idrija za obdobje 2009 – 2015

Podjetje Hosting svetovanje d.o.o. iz Ljubljane je za Občino Idrija izdelalo razvojni načrt in strategijo trženja turizma za obdobje 2009 – 2015. Dokument vsebinsko uokvirja vizijo razvoja turizma na Idrijskem do leta 2015 in je osnova vsem konkretnim aktivnostim, ki jih bo občina v prihodnje izvajala na področju pospeševanja turističnega razvoja območja.

Že vrsto let je turizem ena najbolj propulzivnih gospodarskih dejavnosti na svetu, ki beleži najvišjo stopnjo rasti in je hkrati eden najbolj perspektivnih temeljev vsestranskega razvoja celotne družbene skupnosti. Vlaganja v turizem se namreč ne odražajo le v pospeševanju razvoja tipičnih turističnih dejavnosti ali proizvodov, ampak dosegajo mnogostranske učinke in z razvojnim zagonom oplajajo tudi druge spremljajoče gospodarske dejavnosti, ki so s turizmom posredno povezane, od trgovine, transporta, servisnih dejavnosti do gradbeništva...Zato je investiranje v turizem pomemben dejavnik pospeševanja gospodarske rasti v celoti in na dolgi rok. Prav zaradi svoje dolgoročnosti in tesne povezanosti z drugimi gospodarskimi dejavnostmi, vpetosti v lokalno okolje in odvisnosti od sodelovanja in zavzetosti vseh, od lokalne skupnosti do slehernega posameznika, se turizem ne sme razvijati stihijsko, ampak skladno z drugimi razvojnimi komponentami lokalne skupnosti in širše. Kot pri vsakem resnem razvojnem načrtovanju je tudi pri razvoju turizma nujna temeljna osnova oblikovanje strategije razvoja in trženja turizma po načelu trajnostnega razvoja.
Idrija potrebuje strategijo razvoja in trženja turizma, ki bo spodbudila uporabo turizma kot načina zviševanja kakovosti življenja prebivalcev, povečala učinek turizma na gospodarstvo, razvila partnerstva in blagovne znamke ter prepoznavnost območja tako, da bo v najboljši meri izkoriščala kulturno in naravno bogastvo območja ter skrbela za trajnostni razvoj – upoštevaje potrebe prebivalcev, gospodarstva in skupnosti. Bistvo trajnostnega razvoja je namreč prepoznati in ohraniti zakladnico kulturne, tehniške in naravne dediščine Idrije in okolice in jo strokovno ter tenkočutno predstaviti turistični javnosti in tržiti doma in na tujem
Strategija je dokument, ki opozarja, kam smo na področju razvoja turizma namenjen, kakšni so glavni cilji in kako jih želimo doseči, daje tudi okvir poslovnim odločitvam in je temelj nadaljnjega načrtovanja. Občinski svet je razvojni načrt in strategijo turizma v občini Idrija že obravnaval. Na podlagi te strategije bo Občina Idrija v prihodnje izpeljala konkretne aktivnosti na področju turističnega razvoja območja.

pdfRazvojni načrt in strategija trženja turizma za obdobje 2009 – 2015

pdfPovzetek strategije in akcijski načrt

TPL_OBCINA_ADDITIONAL_INFORMATION

Uradne ure

Uradne ure v občinski upravi:

  • v ponedeljek od 8. do 12. ure in od 13. do 15. ure,
  • v sredo od 8. do 12. ure in od 13. do 17. ure,
  • v petek od 8. do 12.30 ure

Uradne ure v sprejemni pisarni občinske uprave Občine Idrija:

  • v ponedeljek, torek, četrtek od 8. do 12. ure in od 13. do 15. ure,
  • v sredo od 8. do 12. ure in od 13. do 17. ure,
  • v petek od 8. do 12.30 ure
Občina Idrija
Mestni trg 1
5280 Idrija

tel.: 05 37-34-500
fax: 05 37-34-531
e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
spletna povezava: www.idrija.si 

Matična št.: 5880068
Davčna št.: 20497423
TR: SI56 0123 6010 0014 725

iobcinaidrija turizemsoutheast europegeoparkcamis-logolas-knjiznica

© 2017 Občina Idrija  |  Pravno obvestilo  |  Kontakt  |  Avtorji 1