- O OBČINI
- OBČINSKA UPRAVA
- ORGANI OBČINE
- E-OBČINA
- NOVICE IN OBJAVE
- KONTAKTI
- TURIZEM
Včeraj je Idrijsko-cerkljanska razvojna agencija v okviru projekta LAS »Dobimo se na tržnici 4« v Idriji organizirala delavnico na temo gojenih gob. V Idriji imamo novega ponudnika Podgobnik, ki se ukvarja z gojenjem gob in ravno to je cilj projekta, da krepi zavedanje o kvalitetni lokalni ponudbi, na drugi strani pa spodbuja razvoj kulinarične ponudbe. Gre za nov produkt v naših krajih, ki je lahko zanimiv za širok spekter uporabnikov.
Cilj delavnice je bil, da gojene gobe, ki so v našem okolju malo manj poznane, približajo potencialnim ponudnikom, uporabnikom in jedcem, saj ima ta surovina lep potencial za popestritev jedilnikov v restavracijah ali za ustvarjanje za domačim štedilnikom. Kulinarično delavnico je izvedla Ana Anita Ratoša s 25-letnimi izkušnjami v gostinstvu.
Udeležba na delavnici je bila brezplačna, namenjena pa je bila gostinskemu kadru, gostincem, lokalnim ponudnikom in vsem ostalim, ki jih zanima kulinarično ustvarjanje z gobami.
Maja Vojska
Foto: arhiv Podgobnik